واحد شرکت های دانش بنیان

۴- بیش از نیمی از درآمد شرکت در سال گذشته از فروش فناوری،کالا و یا خدمات شرکت دانش بنیان باشد.لازم به ذکر است که شرکت هایی که در مرحله تجاری سازی اولین کالای دانش بنیان خود هستند و دارای بازار مطمئن باشند،از رعایت این بند مستثنی هستند. در ادامه بیشتر به موضوع ثبت شرکت دانش بنیان از طریق ایرسا ثبت می پردازیم همچنین توجه کنید این موسسه ارزانترین ثبت برند را انجام میدهد. دانش بنیان تجاری سازی این شرکت‌ها با خدمات خود، باعث سهولت در مسیر فعالیت و تولید و رونق کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان می‌شوند، چرا که موضوع تجاری سازی و فروش محصولات دانش بنیان برای شرکت‌های دانش بنیان بسیار اهمیت دارد. شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع یک شرکت‌هایی هستند که بیش از ۵۰ درصد درآمدشان در آخرین اظهار نامه مالیاتی، از محصولات دانش بنیان تولیدی توسط خودشان باشد. همچنین سطح فناوری مورد نیاز در محصولات این شرکت‌ها باید بسیار بالا باشد تا تحت فهرست کالا و خدمات دانش بنیان سطح یک قرار بگیرند.

شرکتی است که با اهداف هفت گانه ی مندرج در قانون بخش تعاونی با قید واژه ی تعاونی تشیل می شود و جهت تشکیل آن حدقل 7 نفر با تابغیت ایرانی باید حضور داشته باشد. شرکتی است که تحت نام مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و 1 یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود. نوعی از شرکت می باشد که از اجتماع مالکین متعدد در شی ء واحد به نحو اشاعه تشکیل می گردد و از در هم آمیختن سهم الشرکه ی نقدی و غیرنقدی افراد حقیقی و حقوقی به وجود می آید با این تفاوت که مالکیت سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال نمیابد و هر شخص به طور جداگانه مالک سرمایه ی خود می باشد و امور به صورت مشارکتی اداره میگردد. احتمالا همه ما قبل از آن که کاری را شروع کنیم به این موضوع فکر می کنیم که به چه میزان سرمایه ای برای آن نیاز است؟ تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که آیا می توان با هزینه ها و سرمایه های کم هم کاری را شروع کرد؟ همه کارها به سرمایه نیاز دارند، اما مقدار این سرمایه برای هر کاری با کار دیگر متفاوت است.

  • کارشناسان موسسه ثبت شرکت ذهن ناب به صورت 24 ساعته مهیای ارائه مشاوره به شما عزیزان می باشند با ما تماس بگیرید.
  • درآمدهای مشمول مالیات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان ناشی از قرارداد ها و فعالیتهای تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان به مدت پانزده سال از پرداخت مالیات معاف هستند .همچنین شرکتها و مؤسسات دانش بنیان از پرداخت هزینه های عوارض و حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف می باشند.
  • لذا شرکت هایی که می خواهند از خدمات شرکت دانش بنیان بهره مند باشند باید نهایتا ظرف این مدت کالاها و خدمات دانش بنیانی خود را تجاری سازی و عملیاتی کنند.
  • شرکتهاي متقاضي پس از توليد کالاها و خدمات دانش بنيان يا ارايه برنامه توليد (براي شرکتهاي نوپا)، بر مبناي آيين نامه مصوب کارگروه، ارزيابي شده و براي يک مدت محدود مي توانند از تسهيلات و مزاياي قانون استفاده کنند و براي تمديد زمان استفاده از مزاياي قانون، بايد دوباره ارزيابي شوند.
  • در حال حاضر شرکت ‌های دانش ‌بنیان مورد تأیید، باعث اشتغال زایی برای ۸۶ هزار نفر در کشور ایران شده است.

ساخت تجهیزات یا فرآیند سازی دانش بنیان که شرکت قصد دارد با استفاده از آن به تولید کالا و خدمات بپردازد همزمان حداقل 50% از درآمد مالی سال گذشته باشد که در اظهارنامه مالیاتی شرکت ذکر شده است. پس از تحویل گرفتن مدارک از اداره ثبت شرکت ها قدم نهایی مراجعه به سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها و پرداخت هزینه انتشار روزنامه ثبت شرکت در تهران کثیر الانتشار ثبت تاسیس شرکت و همچنین مراجعه به سامانه اینترنتی روزنامه رسمی و پرداخت هزینه انتشار روزنامه رسمی ثبت تاسیس شرکت است. ارائه اصل گواهی نامه بانک به امضا و مهر بانک رسیده باشد مبنی بر سپرده گذاری حداقل ۳۵% از مبلغ سرمایه نقدی شرکت در حسابی بنام شرکت در شرف تاسیس (در صورتی که شرکت سهامی خاص باشد).

پرسش و پاسخ راه اندازی شرکت های دانش بنیان

حداقل دارای 3 سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند. یکی از مهم ‌ترین شاخص های اندازه گیری این شرکت ها، محیط اقتصادی و تجاری می باشد. در واقع این فاکتور است که باعث تشویق سرمایه گذاری و رشد فعالیت های اقتصادی و تجاری می‌ شود. شاخص هایی مانند سهم صادرات خدمات و محصولات میزان سرمایه گذاری مستقیم شرکت های خارجی و … جهت اندازه گیری شرکت های مبتنی بر دانش ملاک قرار می‌ گیرند. با تایید و مورد حمایت قرار گرفتن ایده و طرح نوین شرکت های دانش محور، این شرکت ها، از پرداخت مالیات، عوارض و همچنین پرداخت های گمرکی به مدت زمان ۱۵ سال معاف می ‌شوند.

شرکت دانش بنیان در رابطه با تحقق اهداف علمی و همچنین اهداف اقتصادی کشور هم کارهایی را انجام می دهد. شرکت‌های دانش بنیان با توجه به تعریف‌های مختلف، به آن گروه از شرکت‌هایی گفته می‌شود که سرمایه اصلی آنان دانش و تخصص آن‌ها خواهد بود و هدف از تشکیل این شرکت‌ها، گسترش اختراعات و نوآوری‌ها و در نهایت تجاری سازی این دستاوردها خواهد بود و اهداف بزرگ کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای این قبیل شرکت‌ها ترسیم شده است. جهت دریافت تأییدیه دانش بنیان بودن شرکت باید ابتدا به سامانه ارزیابی مراجعه نموده و همه ی قوانین و آئین نامه های موجود در سایت را مطالعه کرد. سپس باید اطلاعات درخواستی را وارد نموده و مدارک مورد نیاز را اسکن و در سایت آپلود کرد. ۵- حداقل ۷ درصد از درآمد فروش سالیانه صرف تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان شود . شرکت متقاضی باید علاوه‌ بر دارا بودن شاخص‌ های عمومی، واجد کلیه شرایط اختصاصی در یکی از دسته ‌بندی ‌های شرکت ‌های تولیدکننده کالاهای دانش‌ بنیان، شرکت‌ های تحقیق و توسعه و خدمات طراحی مهندسی و یا شرکتهای ارائه‌ دهنده خدمات تخصصی دانش‌ بنیان باشد.

و سپس ۲۵ روز بعد مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و جهت اجرای این مصوبه به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد. 1- درصورتیکه دانشگاه ها نیز در آن شرکت مالکیت داشته باشند ؛ که در اینصورت اگر سهام دانشگاه 50% یا بیشتر باشد ، شرکت دانش بنیان مد نظر، شرکتی دولتی محسوب می شود . شرکت های دانش بنیان از حمایت های دولتی نظیر معافیت از پرداخت مالیات ، عوارض حقوقی گمرکی و سود بازرگانی و عوارض مالیاتی به مدت 15 سال و همچنین اعطاء تسهیلات کم بهره بلند مدت یا کوتاه مدت و یا بی بهره برخوردار می باشند.

مشاوره ثبت شرکت دانش بنیان

شرکت هایی که برای اولین بار، وارد سامانه ی ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان می شوند، لازم است با انتخاب گزینه ی ثبت نام و سپس تایید تعهدات و آگاهی های لازم ، نام شرکت ،شناسه ی ملی و همچنین پست الکترونیک را وارد نمایند تا لینک فعال سازی سامانه، به پست الکترونیک وارد شده ارسال گردد. 4-حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت،ناشی از فروش فناوری،کالا و یا خدمات دانش بنیان(شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان)آن شرکت از طریق قرارداد باشد. شرکتهایی که در پارک علم و فن آوری مستقر می باشند باز هم باید در مراحل ارزیابی قرارگیرند. حضور اعضای هیات علمی درشرکتها می تواند کمک شایانی برای ارزیابی شرکت دانش بنیان کند . لازم به توضیح است که شرکت ها به همراه مدارک خود باید طرح دانش بنیانی خود را هم ارائه نمایند.

مرحله اول ثبت شرکت دانش بنیان:

از دیگر اهداف شرکت دانش بنیان می توان به این موضوع اشاره کرد که تجاری سازی علم اشاره کرد. احتمالا بپرسید که تجاری سازی علم به چه معناست، یعنی شما از علم و دانش بتوانید درآمد زایی کنیدف کسب درآمد از علم به معنی تجاری سازی آن علم است. از مهم ترین ویژگی های یک شرکت دانش بنیان می توان به این موضوع اشاره کرد که اگر چه کالایی خاص را تولید نمی کند، اما افراد تحصیل کرده ای را تربیت می کنند که به نوعی همین افراد محصول شرکت دانش بنیان به حساب می آید. در یک شرکت معمولی شما محصولی خاص را تولید می کنید، کالایی را توزیع می کنید، یا در مواردی به خدماتی را به مشتریان خود ارائه می دهید، این در حالی است که در یک شرکت دانش بنیان هیچ کالایی تولید نمی شود، یا کالایی را توزیع نمی کنید، بلکه به گسترش علم و دانش کمک خواهید کرد.

در واقع مانند یک زنجیره نوآوری ‌ها و دانش ‌ها به هم وصل شده اند و در نهایت برای ایجاد یک خروجی نوین شده است. از آنجایی که این نوآوری ها تلاش پژوهش های فکری و دانش می باشد؛ از این رو شرکت ‌های مبتنی بر دانش، قادر هستند که مالک اختراعات و دارایی ‌های فکری تغییرات شرکت خود شوند و آن ها را به ثبت برسانند. ۲- محصول دارای یک سری پیچیدگی فنی می باشد و تولید و تداوم آن به تحقیق و توسعه بیشتر نیازمند می باشد. این شرکت‌ها هر ماه می‌توانند تا سقف بیست و پنج میلیون ریال از خدمات مشاوره ای صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.

3- دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند. 2- حداقل 3 سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند. بسیاری از شرکتها و اشخاص توانایی استفاده از مزایای حمایتی دانش بنیان را دارا می باشند اما بدلیل عدم آگاهی از این موضوع نتوانسته اند از این تسهیلات و معافیت های حمایتی استفاده کند.

این شرکت با ۷ سال سابقه فعالیت در ایران و ۳ سال سابقه بین‌المللی، افتخار همکاری در ثبت داخلی و بین‌المللی صدها اختراع را در کارنامه خود دارد و قادر است بستر حقوقی و قانونی اختراعات شما را به بهترین نحو ممکن فراهم کند. اقتصاد دانش‌محور یکی از شاخصه‌های اصلی کشورهای پیشرفته برای تجاری‌سازی محصولات نوبنیان است. بر همین اساس شاهد حضور شرکت‌هایی با عنوان شرکت دانش‌بنیان هستیم که ظهور و پیدایش آن‌ها نسبت به گذشته روز به روز در حال افزایش است. بعد از ارزیابی حضوری کارگزار ، ممیزی فنی توسط سردبیری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به استناد گزارش تدوین شده و اظهارات کارگزاری برای محصولات و خدمات شرکت متقاضی انجام می گیرد. متقاضیان، برای تکمیل فرم درخواست ، می بایست از طریق فرم ارائه شده در سایت مخصوص شرکت های دانش بنیان ، اقدام نمایند.

در اصل شاید بتوان گفت اصل وجودی یک شرکت دانش بنیان و این ایده که شرکتی به نام شرکت دانش بنیان در عرصه تجاری ایران دیده شود ضمن حمایت از مخترعین و علم و دانش کمک به دانشگاهیان برای ارتقا سطح درآمدی و بهبود وضعیت معیشتی و در ضمن حضور موثرتر در بازار تجاری و صنعتی کشور می باشد. لازم به ذکر است درصورتی‌که کارشناس اداره، موضوع شرکت را نیازمند کسب مجوز از مرجع خاصی بداند از مرجع مزبور، استعلام می‌نماید. سپس دو نسخه آگهی به امضای رئیس اداره رسیده و یک نسخه از تمامی مدارک در پرونده‌ی شرکت، ضبط و نسخه‌ی دوم جهت نگهداری در شرکت به متقاضی داده می‌شود و این سند «سند ثبت شرکت» ‌است، که این موارد توسط وکیل پرونده انجام میشود. اهداف شرکت دانش بنیان جذب و تبدیل ایده ها به محصول و مشاغل پایدار، تجاری سازی یافته های پژوهشی و تحقیقاتی، حمایت و هدایت در جهت سودآوری و تولید فناوری های برتر است. از آن جایی که هزینه ثبت شرکت دانش بنیان به عوامل و فاکتورهای مختلفی بستگی دارد، ما قادر به بیان یک مبلغ دقیق برای آن نیستیم. اما نگران نباشید، به هر حال شما هم باید در رابطه با این هزینه ها اطلاعاتی داشته باشید.

این نوع شرکت در حقیقت شرکتی است که علاوه بر تولید و فروش محصولات در بستر فناو ری برتر ، سرمایه گذاری زیادی در بخش منابع انسانی و تحقیق و پژوهش مجموعه خود نموده و با جذب متخصصین اقدام به تولید و یا ارتقای کالا و خدمات این گروه محصولات می گردد . حال نکته اینجاست که چه زمینه فعالیت شرکتی در حوزه فعالیت فناورانه بادرجه بالا قرار دارد ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت شرکتی که محصولات و خدمات آن جزو فهرست کارگروه دانش بنیان کشور باشد که در ادامه مقاله به آن به تفضیل خواهیم پرداخت. استقبال از این نوع شرکت به دلیل مزایای ثبت شرکت دانش بنیان در تهران و اصفهان و شیراز با سرعت روز افزونی در حال افزایش است و کارآفرینان این شهر ها گویی استقبال بسیار بیشتری در مورد ثبت این نوع شرکت داشته اند . از آنجا که فر آیند ثبت این نوع شرکت دارای پیچیدگی های ثبت برند زیادی است و اغلب کارآفرینان و فعالین اقتصادی با مفاهیم آن مانوس نیستند بر آن شدیم تا به زبانی ساده در مورد مفاهیم ثبت شرکت دانش بنیان مقاله ای را تهیه و در اختیار خوانندگان و علاقه مندان محترم مطالب سایت قراردهیم. «دانش‌بنیان» یک اصطلاح کاربردی پیرامون اعطای یک مجوز یا گواهینامه است که این امر توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان تحت نظر معاونت علمی ریاست جمهوری طی فرآیند ارزیابی برای یک شرکت یا مؤسسه بر اساس محصولات و خدمات آن شرکت صادر می‌گردد. در مرحله بعدی از نظر آیین نامه، مستندات مالی و فنی و همچنین انطباق ارزیابی با قوانین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط این معاونت مورد بررسی می گردد و در نهایت وضعیت شرکت یا موسسه متقاضی گواهینامه دانش بنیان مشخص می گردد که مورد تایید می باشد و یا مردود می گردد.

پس از اینکه از طرف سازمان مربوطه در رابطه با پرونده شما جوابیه دریافت گردد، نخستین ثبت اقدام به بررسی مجدد پرونده و تنظیم مدارک برای روزنامه رسمی نموده و بلافاصله پس از تکمیل مدارک، آنها را برای دریافت آگهی و روزنامه رسمی ارسال می نماید. در رابطه با هر یک از امورات ثبتی،موکل ابتدا در دفتر مؤسسه حضور یافته و پس از مشاوره رایگان با کارشناس مربوطه و پس از حصول اطمینان اقدام به امضای قراداد نماید، در صورتی که موکل زمان کافی برای حضور در محل شرکت را نداشته باشند ، کارشناسان مجموعه به صورت رایگان در محل موکل حضور می یابند و پس از عقد قرارداد، امورات به صورت غیر حضوری قابل انجام می باشد. شرکت قراردادی است که اشخاص حقیقی حقوقی بین خود به امضا می رسانند تا در چهارچوب خاصی از قوانین تعریف شده ( اساسنامه ) عمل نمایند. این قرارداد ( شرکت ) می تواند شامل قوانین بین خود اعضا و همچنین نحوه تعامل با افراد و یا شرکت های دیگر باشد. در نمایندگی شخص حقیقی یا حقوقی مستقل مقیم ایران (لزوما لازم نیست شعبه ایران باشد) براساس قرارداد نمایندگی انجام بخشی از موضوع و وظایف شرکت خارجی را برعهده میگیرد، بنابراین شخصیتی مستقل دارد و مسئولیت حقوقی نماینده برعهده خودش می باشد.