Content
همان طور که از نام این سازمان ها پیداست، بودجه ی سازمان های مردم نهاد، از راه کمک های مردمی و وقف و در مواردی هم با کمک سازمان های دولتی، دولت یا ترکیبی از این روش ها تامین می شود. برای انتخاب نام شرکت باید عوامل مختلفی را در نظر داشت و به دلیل اینکه هویت حقوقی به افراد میدهد باید قانون را بطور دقیق رعایت کنند و این اسم طبق همین قانون انتخاب گردد. ب)موسساتی که هدفش ثبت شرکت جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضاء خود یا غیر باشد.مانند کانون های فنی و حقوقی و موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری از قبیل نظافت و فضای سبز است. برای ثبت موسسه ابتدا باید شرکا، سرمایه شرکت، میزان سهم الشرکه هر فرد و سمت ها را مشخص کنید. موسسات حسابرسی الزاما در قالب موسسات انتفاعی قابل ثبت هستن. در قسمت خوشه و گروه، گزینه سایر و عمومی را انتخاب بفرماييد.
- کارشناس ثبت موسسه باید مدارک و اسناد لازم برای ثبت را بررسی کند و سپس گواهی لازم را با انتخاب یکی از نامهای پیشنهادی متقاضی صادر کند.
- در مرحله اول انتخاب 5 نام برای موسسه، تعیین سرمایه موسسه برای شروع کار، تعیین اعضا و سمت آنها لازم است.
- موسساتی كه هدفشان جلب سود و نیز تقسیم منافع ذکر شده بین اعضا خود یا غیر باشد مانند كانون های فنی و حقوقی و غیره.
- (۱ ) مو سسه باید حد اقل دو شخصیت حقیقی یا حکمی داخلی و یا خارجی که یکی از آنها در داخل افغانستان سکونت و آدرس معین داشته و شخصیت حقیقی سن قانونی را تکمیل نموده باشد،با تکمیل سند تأسیس و اساسنامه توسط مو سسین تاسیس میگردد .
- بنابراین مواردی که در قانون بیان نشدهاند، اعمال غیرتجاری محسوب میشوند اگرچه ممکن است سودآور باشند، مانند ارائه خدمات حقوقی و آموزشی.
(۲)مؤسسات میتوانند به منظور هماهنگی و انسجام بهتر کار،باادارات ذیربط دولتی ،سازمان هم آهنگ کاررا منحیث یک مؤسسۀ غیر دولتی که تعداد آن از(سه) مؤسسه کمتر نباشد،مطابق احکام این قانون ایجادنمایند. ثبت تغییرات (۱)دارائی،عایدات ومنافع حاصله صرف در جهت پیشبرد هدف یا اهداف غیر انتفاعی مؤسسه مصرف می گردد. مؤسسه دراجرای فعالیت های خود احکام قانون اساسی وسایر اسناد تقنینی نافذه رارعایت مینماید.
تعریف موسسات غیر تجاری به زبان ساده و طبق قانون
ثبت موسسه حسابداری که توسط اشخاص دارای صلاحیت امکانپذیر می باشد با حداقل مبلغ ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال سرمایه و حداقل دو شریک امکان ثبت دارد. موسسات حسابداری اصولاً انتفاعی و جهت کسب سود تاسیس می شوند. ثبت موسسه | شرایط و نحوه تاسیس موسسه غیر تجاری ظرف 10 روز…
ثبت موسسه خیریه برای جامعه ی ایرانی و کمک به برنامه های دولت، سند تحول جامع ملی مفید می باشد. این موضوع علاوه بر مفید بودنش حساس است و ثبت آن نیازمند مجوز است. هزینه ثبت موسسه بالا نیست احتمالا منظور شما گرفتن مجوز ها هست که ما مجوز خیریه نمی گیریم باید شرایط این کار رو داشته باشید برای مجوز اقدام کنید بعد از گرفتن مجوز این کار رو به ما بسپارید.
فعالیت در این حیطه ، منوط به اخذ مجوز از سازمان بهزیستی است. شایان ذکر است، این موسسات می بایست بر اساس ضوابط و مقررات این سازمان فعالیت داشته باشند و نوع فعالیت آن ها نیز مرتبط با این سازمان باشد. به موسسات و انجمن های غیرانتفاعی ، عام المنفعه و غیرسیاسی که به وسیله ی افراد حقیقی یا حقوقی تاسیس شده است موسسه خیریه گفته می شود. انواع موسسه خیریه در موضوعات مختلفی می تواند در ایران فعالیت نماید.
کمیسیون حل اختلافات دارای عضو بوده که سه عضوان به اساس پیشنهاد وزارت اقتصاد و منظوری رئیس جمهور و دو عضو آن از طرف اداره موسسات هماهنگی غیر دولتی معرفی و وظایف محوله را با بیطرفی و استقلالیت انجام میدهند. در صورت انحلال یا تغیر شکل موسسه ( از حالت غیر انتفاعی به انتفاعی ) دارائی منقول و غیر منقول باقی مانده بعد از پرداخت طلبات و دیون و تائید کمیسیون عالی و ارزیابی به سایر موسسات دارای فعالیت های مشابه توزیع میگردد. در صورت اعلام انحلال یا انقضای معیاد معینه اعتراض ، وزارت اقتصاد موسسه را از دفتر ثبت حذف مینماید. وزارت اقتصاد مکلف است از حالات انحلال مندرج اجزای (3،1 و 4) فقره این ماده و نقایض و کمبود های مربوط کتباً به موسسه اطلاع دهد.
ثبت مؤسسه غیرتجاری
موسساتی كه هدفشان جلب سود و تقسیم سود بین اعضا خود نیست. پس از پیگیری حضوری و دفترنویسی ظرف صفر روز کاری مراتب پس از پرداخت حق الدرج در روزنامه رسمی قوه قضائیه آگهی می گردد. علاوه بر مدارک فوق همانطور که قبلا نیز توضیح داده شد مدارک شناسایی همه اعضا و تصویری از آن ، به همراه قید میزان سرمایه مد نظر نیز لازم است. مراتب دفترنویسی یا ثبت دفتری شده و ورقه ای حاكی از تصدیق ثبت به متقاضی داده می شود و پس از آن خلاصه مراتب در روزنامه رسمی یا یكی از روزنامه های كثیر الانتشاربه درخواست متقاضی و پرداخت وجه منتشر می گردد. گروه دوم موسسات به دنبال کسب منافع اقتصادی هستند اما به دلیل اینکه فعالیت غیر تجاری یا خدماتی انجام می دهند ، موسسات غیر تجارتی نامیده میشوند. لازم به ذکر است، فرآیند صدور پروانه فعالیت مرکز بین 2 هفته تا 1 ماه طول می کشد.
فرم درخواست تاسیس موسسه، باید در ۲ نسخه توسط اعضای هیات مدیره تکمیل شود. فرم درخواست تاسیس موسسه، باید در 2 نسخه توسط اعضای هیئت مدیره تکمیل شود. اخذ مجوز در زمینه موضوع فعالیت موسسه ( در صورتی که نیاز به مجوز از سازمان مربوطه باشد ) لازم است. انحلال موسسات غیر تجاری می تواند اختیاری و با تصمیم مجمع عمومی فوق العاده و یا موجب حكم دادگاه باشد . اگر انحلال موجب حكم دادگاه باشد امر تصفیه عهده متصدی تصفیه مقرر اساسنامه خواهد بود و چنانچه متصدی مشخص نشده باشد دادگاه ضمن حكم انحلال یك نفر را جهت تصفیه معین می نماید و مطابق قانون تجارت امر تصفیه صورت خواهد گرفت.
پس از انتخاب این افراد باید نسبت به تکمیل فرم صورتجلسه مجمع اقدام کنند. متقاضیان تاسیس موسسههای خیریه باید درخواست کتبی خود را با اسامی پیشنهادی برای موسسه خود جهت تایید به اداره بهزیستی استان ارائه دهند و پس از تایید نام موسسه و اهداف موسسه در معاونت تخصصی، نام موسسه را در اداره ثبتاسناد و املاک شهرستان ثبت نمایند. کلیه اعضای موسسه باید در مجمع عمومی شرکت کنند و با رای گیری، اعضای اصلی، اعضای علی البدل و بازرسین موسسه را مشخص کنند. پس از انتخاب این افرادباید نسبت ثبت برند تجاری به تکمیل فرم صورتجلسه مجمع اقدام کنند. متقاضیان تاسیس موسسات خیریه باید درخواست کتبی خود را با اسامی پیشنهادی برای موسسه خود جهت تایید به اداره بهزیستی استان ارئه دهند و پس از تایید نام موسسه و اهداف موسسه در معاونت تخصصی، نام موسسه را در اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان ثبت نمایند. موسسات خیریه به نهادها و سازمان هایی غیرانتفاعی و عام المنفعه اطلاق می شود که به صورت دولتی یا خصوصی و مردم نهاد در عرصه مسایل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ، آموزشی و غیره فعالیت می کنند.
درصورتی که شریکی حقوقی باشد اوراق شخصیت حقوقی که دارای اعتبار و تمدید شده باشد به همراه معرفی نامه شخصیت حقوقی برای نماینده خود که دارای شماره و تاریخ اعتبار باشد. مرکز اصلی موسسه همان جایی می باشد که موسسه می خواهد فعالیت خود را در آنجا انجام دهد. باید توجه داشت که آدرس موسسه بسیار مهم می باشد به دلیل اینکه حوزه مالیاتی را مشخص می کند. سهم الشرکه را نمی توان به شخص دیگری انتقال داد مگر با رضایت عده از شرکاء که لااقل سه ربع سرمایه متعلق به آن ها بوده و اکثریت عددی نیز داشته باشند (طبق اساسنامه تنظیم می گردد).
سرمایه موسسات توسط افراد خیر، ادارت دولتی و شرکت های خصوصی و یا ملی و بین المللی نیز می توانند بخشی از سرمایه آن را متعهد گردند و این تعهد در سرمایه موسسه صرفاً به منظور یاری رساندن به آن بوده و هیچگونه نقشی در شراکت در سرمایه ندارد. اصولاً موسساتی که با مجوز فعالیت دارند تعیین نام توسط مرجع صادر کننده مجوز انتخاب می شود. فعالیت موسسات خیریه اصولاً در زمینه درمانگاه ها و موسسات آموزشی و مواردی از این قبیل صورت می پذیرد.