هر آنچه راجع به ثبت شرکت سهامی خاص باید بدانید

برای تعیین نام شرکت، بین ۱ الی ۲ روز زمان لازم است و پس از امضاء مدارک توسط سهامداران و شرکاء و ارسال مدارک به اداره ثبت شرکتها، حدوداً بین ۵ الی ۷ روز کاری زمان لازم است تا شرکت به ثبت برسد. البته برخی از مسائل مهم نیز وجود داردکه در بحث زمان ثبت یک شرکت تاثیر گذار است که ما در این مقاله تمامی آن‌ها را توضیح داده‌ایم. در شرکت سهامی خاص همانند شرکت سهامی عام، آورده‌‌های غیر نقدی باید طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی شود و نمی‌‌توان سرمایه غیر نقدی را به مبلغی بیشتر از ارزیابی کارشناس مذکور تقویم و اعلام کرد. طبق ماده ۱۷ لایحه قانونی انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت که باید در صورتجلسه‌ای قید و به امضای کلیه سهامداران رسیده باشد. در صورتی که سرمایه از حداقل مبلغ ذکر شده پایین تر باشد، طبق ماده ۵ لایحه قانونی باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام به عمل آید. یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکتهای مذکور در قانون تجارت تغییر شکل باید.

قوانین شرکت سهامی خاص

نقل و انتقال سهام بانام بدون رعایت تشریفات فوق از درجه اعتبار ساقط بوده و شرکت کسی را صاحب سهم خواهد شناخت که سهام با نام او در دفتر سهام شرکت به ثبت رسیده باشد و علی الاصول مواد 39 و forty لایحه اصلاحی قانون تجارت مجری خواهد بود. در دسته‌بندی کلی شرکت‌ها، شرکت‌های سهامی خاص زیرمجموعه شرکت‌های سرمایه‌ای (شرکت‌های سهامی و با مسئولیت محدود) قرار می‌گیرند. در این شرکت‌ها، نام شرکت باید کاملاً از نام شرکا یا سهامداران مستقل باشد.

مسائل حقوقی شرکت سهامی خاص در خصوص ارکان اصلی شرکت

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص در موسسه ثبتی ذهن ناب بنا به توافق می باشد و برای شهرستان ها با رقم کمتر از تهران صورت می پذیرد. بعد از ارسال و تائید اوراق شرکت سهامی خاص توسط اداره ثبت شرکت ها می بایست جهت تحویل شخصی به آن اداره محترم مراجعه کند. این اوراق برای هر شرکت متقاوت می باشد و رویه ثابتی برای کلیه شرکت های سهامی خاص ندارد. با توجه به خواسته سهامداران و اعضاء شرکت کلیه اوراق قانونی شرکت سهامی خاص را موسسه ذهن ناب به صورت اختصاصی و جامع ثبت می کند. کلیه مدارک ثبتی که در این مقاله به صورت کامل تشریح داده شده که شامل مدارک هویتی کلیه سهامداران و تمامی افراد صاحب سمت را به موسسه تحویل می دهید و شروع به ثبت سامانه تاسیس شرکت سهامی خاص متقاضی می پردازیم.

با توجه به ماده eighty two لایحه اصلاحی در صورتی که تصمیمات مجمع عمومی موسس مطابق با قوانین و مقررات صورت پذیرفته باشد، منجر به آگهی تاسیس شرکت می‌گردد. تشریفات لازم برای تشکیل شرکت سهامی خاص سه تفاوت عمده با تشریفات تشکیل شرکت سهامی عام دارد. برای تشکیل شرکت سهامی خاص تشریفات پذیره نویسی لازم نیست (تشریفات پذیره نویسی عموما برای جذب سرمایه و توسط شرکت های سهامی عام انجام می شوند)، برگه تعهد در این مورد وجود ندارد و تشکیل مجمع عمومی موسسین شرکت اختیاری است. به موجب ماده 82 لایحه، ” در شرکت های سهامی خاص، تشکیل مجمع عمومی موسس الزامی نیست “. طبق این ماده، تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت سهامی خاص اختیاری است، برخلاف شرکت سهامی عام که تشکیل مجمع عمومی موسس الزامی می باشد. لازم به توضیح است، مقررات راجع به شرکت سهامی قبلاَ در مواد 21 تا 93 قانون تجارت مصوب 1311 بیان شده بود.

امروزه شرکت های سهامی خاص یکی از انواع قالب های شرکتی هستند که شما می توانید کسب و کار خود را در این طبقه بندی به صورت رسمی و قانونی به ثبت رسانده و از مزایای آن بهره مند شوید. در همین راستا در این مطلب قصد داریم تا شما را به صورت کامل با ثبت شرکت سهامی خاص آشنا کرده و در رابطه با آن توضیحات جامع و کاملی را ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید تا نگاهی به این موضوع پرداخته و در مورد آن صحبت کنیم. شرکت سهامی خاص چیست؟ نحوه ثبت آن چگونه است؟ برای ثبت آن چه مدارک و شرایطی نیاز است؟ هزینه ثبت شرکت سهامی خاص چقدر است؟ این سوالاتی است که برخی افراد که قصد تاسیس شرکت دارند از آنها مطلع نبوده و نمی‌دانند باید چه اقداماتی را برای ثبت شرکت انجام دهند. ماده 278- شرکت سهامی خخاص در صورتی می تواند به شرکت سهامی عام تبدیل شود که اولا موضوع به تصویب مجمع عمومی فوق العاده شرکت سهامی خاص رسید ه باشد، ثالثا- سرمایه آن حداقل به میزان باشد که برای شرکتهای سهامی عام مقرر شده است و یا شرکت سرمایه خود را به میزان مذکور افزایش دهد. شرکتهای سهامی که تمام سرمایه آنها در موقع تاسیس منحصرا توسط موسسین تامین گردیده است . این گونه شرکت ها ، شرکت سهامی خاص نامیده می شوند (ماده ۴ ل.ا.ق.ت) حداقل تعداد سهامداران در شرکت سهامی خاص ۳ نفر و حداقل سرمایه در زمان تاسیس ۱۰۰۰۰۰۰ ریال می باشد و سرمایه شرکت به سهام مساوی تقسیم می گردد، در خصوص حداقل تعداد اعضاء هیات مدیره مقرراتی وضع نگردیده است.

  • طرفداران این نوع شرکت نسبت به سهامی عام بیشتر است و آسان تر بودن مراحل ثبت در این گرایش افراد، تاثیر گذار است.
  • 1_نمایندگی شرکت در برابر اشخاص و کلیه ادارات دولتی و مؤسسات خصوصی.
  • در شرکت های سهام خاصی که قصد نقل و انتقال سهام خود را دارند، پس از تنظیم صورتجلسه و مهر و امضاء توسط افراد حاضر در جلسه, به سازمان امور مالیاتی حوزه مربوطه مراجعه نموده و فرم نقل و انتقال را تکمیل و تحویل اداره مالیات می دهند و همچنین مالیات نقل و انتقال را پرداخت می نمایند.
  • 3- تعداد سهامداران در شرکت سهامی خاص حداقل سه نفر و سرمایه حداقل یکصد هزار تومان در حالی که در شرکت سهامی عام تعداد شرکا حداقل 5 نفر و سرمایه حداقل پانصد هزار تومان می باشد.
  • تبصره 1ـ اساسنامه شرکت نمی تواند متضمن اختیار افزایش سرمایه برای هیأت مدیره باشد.
  • پس از این امر موسسین باید اظهار نامه ای به همراه طرح اولیه اساسنامه شرکت را و طرح اعلامه پذیره نویسی سهام امضا کنند همگی و تسلیم اداره ثبت شرکت ها کنند و اگر در شهری اداره ثبت شرکت نباشد تسلیم اداره ثبت اسناد و املاک کنند.

پس از ثبت شرکت باید اقدام به پرداخت هزینه و دریافت روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار کنید، هر سال اقدام به پلمپ دفاتر نمایید، کد اقتصادی دریافت کنید و همچنین هر سال اقدام به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی نمایید. برای کسب اطلاعات مفید به منظور دوری از گرفتاری‎‌ها و مشکلات احتمالی، از مشاوره رایگان کارشناسان ثبت برند باتجربه ما بهره‌مند شوید. هزینه ثبت شرکت بصورت دقیق بستگی به مسائلی مانند، میزان سرمایه ثبتی شرکت، کوتاه و یا طولانی بون موضوع فعالیت شرکت، مجوزی بودن یا نبودن موضوع فعالیت شرکت و مسائلی مانند آن دارد. برای مشاهده تعرفه و هزینه ثبت انواع شرکت در تهران و تمام نقاط ایران، مقاله را مطالعه نمایید.

سایر خدمات ثبتی

سرمایه شرکت سهامی خاص بر خلاف شرکت با مسئولیت محدود که سرمایه نقدی می باشد به قطعات سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام, بعد از ثبت شرکت سهامی خاص بر اساس مبلغ اسمی سهام می باشد. همانطور که گفتیم شرکت سهامی جز یکی از انواع شرکت های تجاری در ماده 20 قانون تجارت آمده است . شرکت سهامی بر اساس ماده 1 قانون تجارت « به شرکتی گفته می شود که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است . » این تعریف شرکت سهامی به طور کلی است اما خود شرکت های سهامی به دو دسته سهامی عام و سهامی خاص تقسیم می شود .

هر قراری که بین شرکاء بر خلاف این ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث کان لم یکن خواهد بود. ماده 118- شرکت تضامنی وقتی بشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی ثبت تغییرات شرکت تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد. ماده 117- در اسم شرکت تضامنی باید عبارت ( شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر از شرکاء ذکر شود .

ماده 591- اشخاص حقوقی تابعیت مملکتی را دارند که اقامتگاه آنها در آن مملکت است. ماده 589- تصمیمات شخص حقوقی به وسیله مقاماتی که به موجب قانون یا اساسنامه صلاحیت اتخاذ تصمیم دارند گرفته می شوند. ماده 588- شخص حقوقی می تواند دارای کلیه حقوق و تکالیفی شود که قانون برای افراد قائل است مگر حقوق و وظایفی که بالطبیعه فقط انسان ممکن است دارای آن باشد ثبت شرکت در تهران مانند حقوق و وظایف ابوت و نبوت و امثال ذلک. ماده 587- موسسات و تشکیلات دولتی و بلدی به محض ایجاد و بدون احتیاج به ثبت دارای شخصیت حقوقی می شوند. ماده 125- هر کس به عنوان شریک ضامن در شرکت تضامنی موجودی داخل شود متضامنا با سایر شرکاء مسئول قروضی هم خواهد بود که شرکت قبل از ورود او داشته اعم از این که در اسم شرکت تغییری داده شده یا نشده باشد.

تغییرات در هیئت مدیره شرکت سهامی خاص

مجامع عمومی اعم از عادی و فوق العاده درمرکز اصلی شرکت یا در محیطی که در آگهی دعوت صاحبان سهام تعیین می شود منعقد خواهد شد. برای اطلاع از نکات اساسنامه شرکت سهامی خاص به تفکیک در دسته بندی گوناگون به بیان شرایط و ضوابط می پردازیم. جدا از موضوعاتی که طبق قانون تجارت، باید توسط مجمع به آن‌ها رسیدگی شود، هیئت مدیره قدرت کافی را برای اداره شرکت و در حوزه فعالیت‌های تعریف شده برای آن، دارد. در شرکت‌های سهامی خاص، به موافقت کلیه موسسان جهت تصویب اساسنامه، نیاز است.