در مقاله شرکت های دانش بنیان توضیحات فراوانی در خصوص شرکت های دانش بنیان ارائه کردیم. گفتیم که شرکت دانش بنیان شرکتی است که بر اساس علم و دانش و بر مبنای نواوری های علمی و تحقیقاتی بنا شود و هدف از پایه گذاری این شرکت ها کمک به توسعه و بهبود بخش های صنعتی ، تولیدی، ثبت برند تجاری کشاورزی، خدماتی و در کل اقتصاد کشور بر مبنای علوم و تحقیقات جدید باشد. لازم است فرد ابتدا به صورت حقوقی شرکت یا موسسهای را در اداره ثبت شرکتها به ثبت برساند و بعد از اخذ شناسه ملی شرکت نسبت به ثبت نام شرکت در سامانه شرکتهای دانشبنیان جهت ارزیابی اقدام کند.
- تفاوت اصلی یک شرکت دانشبنیان با سایر شرکتها تجاری، در روش انجام این کار است.
- همانطور که گفتیم ابتدا باید در قالب یک شرکت اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد و سپس پس از تولید طرح ها و ارائه نمونه ها با داشتن شرایط اقدام به ثبت به عنوان شرکت دانش بنیان کند.
- شرکتها و موسسات ابتدا باید بصورت عادي در اداره کل ثبت شرکتهای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شوند و در هنگام ثبت، هيچ فرقی بين شرکتها وجود نخواهد داشت.
- به شرکتهای تایید شده، گواهی و مجوز خاص داده نخواهد شد؛ در صورت لزوم دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانشبنیان و نظارت بر اجرا، شرکت را جهت استفاده از حمایتهای مربوط، به دستگاهها و صندوقهای ذیربط معرفی می نماید.
- این موضوع به شما کمک می کند که تمرکز بیشتری بر روی فعالیت های خود داشته باشید.
به همین دلیل یکی از الزامات برای ثبت شرکت دانش بنیان داشتن اختراع می باشد که در راستای تجاری سازی آن اختراع فعالیت کنند. شرکت هایی که در زمینه گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری سازی تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده بالا فعالیت می کنند شرکت یا موسسه دانش بنیان می باشند. مرحله اول جهت ثبت شرکت دانش بنیان، ثبت شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی است. بنابراین،لازم است شرکت ابتدا به صورت عادی در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت برسد . البته صرفا تولید یکی از کالاوخدمات دانش بنیان دلیل برتایید کل شرکت نیست.
این شرکت ها، اهدافی نظیر ، ترغیب هیئت علمی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی برای فعالیت های بیشتر در رفع نیاز جامعه و امکان افزایش درآمد اعضای هیئت علمی، تجاری سازی یافته های پژوهشی، افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی موضوع کلی فعالیت دانش بنیان را دنبال می کنند. پروسه ثبت شرکت دانشبنیان با ثبت شرکت عادی هیچ تفاوتی ندارد و در واقع تفاوت اصلی و مهم بین شرکتهای دانشبنیان و سایر شرکتها، در نوع محصولات و خدمات آنها نهفته است. اگر ایده اختصاصی شما در یکی از دستهبندیهای اعلامشده قرار میگیرد، میتوانید با ثبت یک شرکت عادی و سپس تبدیل آن به یک شرکت دانشبنیان، ایده خود را توسعه بخشیده و علاوه بر ایجاد ثروت، در راستای پیشرفت جامعه و کشور نیز فعالیت کنید. در نهایت امیدواریم که دریافته باشید شرکت دانش بنیان چیست و چه ویژگیها و چه کاربردی دارد. در کل برای گرفتن مجوز در جهت تاسیس یک شرکت دانش بنیان، ثبت شرکت مسئولیت محدود و ثبت شرکت سهامی خاص، لازم است. همانطور که گفتیم ابتدا باید در قالب یک شرکت اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد و سپس پس از تولید طرح ها و ارائه نمونه ها با داشتن شرایط اقدام به ثبت به عنوان شرکت دانش بنیان کند.
برخلاف قوانین عمومی، شرکت باید تمام قوانین موجود در یکی از این دستههای اصلی را بهصورت کامل داشته باشد. اخذ استانداردها و مجوزهای مختلف بینالمللی و برخی حمایتهای دیگر بر اساس برنامه جامع توسعه کسبوکار دانشبنیان. الف) تمامی درآمد شرکت در یک دوره یک ساله مالی حداقل سه میلیون ریال بوده باشد که 10 % از این درآمد به صورت همزمان با فعالیت تولیدی تجاری شرکت صرف پرداخت حق بیمه برای حداقل three تن از کارکنان شرکت شده باشد. بیمه رد شده می بایست به صورت منظم طی یک دوره 6 ماهه برای کارکنان واحد تجاری تولیدی در نظر گرفته شده باشد. شرکت هایی که بیش از سه سال از تاسیس آن ها نگذشته باشد را در زیر گروه شرکت های نوپا و تازه تاسیس قرار می دهند .
پس از ورود اطلاعات توسط شرکت های متقاضی در سامانه دبیر خانه ی کارگروه، آن ها را برای کارگزاران مربوطه ارسال می کنند.نتایج بررسی کارگزاران، توسط دبیر خانه برای تصمیم گیری نهایی به کارگروه (یا کمیته ی کارشناسی ذیل کارگروه، حسب مورد) ارجاع داده می شود. در صورت تایید، شرکت متقاضی برای مدت 2 سال مشمول حمایت های مورد نظر قانون می باشد. شرکتهای دانشبنیان عنوان شرکتهایی است که به فعالیتهای علمی در راستای رفع نیازهای جامعه مبادرت می ورزند.
دانشگاه ها تنها به میزان سهام خود در مدیریت شرکت و سود و زیان آن شریک می باشند. صدور کلیه گواهینامه های ایزو با کد قابل استعلام و حداقل زمان ممکن با توجه به فعالیت شما و ارسال مشاور و استقرار سیستم ایزوی مربوطه. در کل سیاست ترجیحی صندوق، اعطای وام تا سقف ۳۰۰میلیون تومان به موسسات و شرکت هایی ست که در مرحله ی اول از تسهیلات ۱۰۰میلیون تومانی به صورت موفقیت آمیز استفاده کرده و به هدف هایی که تعیین کرده بودند دست پیدا کرده باشند. سابقه بیمه پرداختی برای حداقل ۳ نفر از کارکنان تمام وقت شرکت،حداقل ۶ ماه باشد. سابقه بیمه پرداختی برای حداقل ۳ نفر از کارکنان تمام وقت شرکت، حداقل ۶ ماه باشد. سابقه بیمه پرداختی برای حداقل 3 ثبت تغییرات نفر از کارکنان تمام وقت شرکت، حداقل 6 ماه باشد.
از جدیدترین اخبار و قوانین ثبتی باخبر شوید
با توجه به گستردگی های مسائل حقوقی و عدم آگاهی عموم از این مسائل و کمک به تنظیم و تدوین قرارداد و حفظ حقوق معنوی ومادی شرکت های دانش بنیان موسسه حقوقی ایران لا در تمامی مراحل همراه و پشتیبان شما خواهد بود. اگر شرکت ثبت شده شرایط دانش بنیان را داشته باشد و خود را بر اساس ممیزی فکری و دانش خود لایق استفاده از شرایط شرکت های دانش بنیان می داند می تواند برای ثبت نام ارزیابی شرکت های دانش بنیان اقدام کند. حمایت از شرکتهایی که در زمینه تحقیق و توسعه فعالیت دارند و امکان ایجاد پیشرفت در زمینه کیفیت و کمیت محصولات را دارند. در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از 50درصد باشد شرکت دانشبنیان شرکتی خصوصی محسوب شده و در غیر این صورت شرکت دانشبنیان دولتی به حساب می آید.
حداقل دارای 3 سال سابقه مدیریتی یا فعالیت علمی در حوزه شرکت داشته باشد. همچنین از امتیاز حق اولویت برای واگذاری سهام مراکز پژوهشی دولتی می توانند پوشش بیمه ای ریسک تحقیق و توسعه نیز برخوردار شوند. قانون مختص به حمایت از شرکتهای ثبت شده رسمی است و هسته فناور یا واحد فناور، پس از ثبت رسمی حقوقی میتواند بلافاصله تقاضا داده و ارزیابی شود.
ثبت فردا
برای ثبت شرکتهای دانش بنیان بایستی یک سری شرایط عمومی و یک سری شرایط اختصاصی وجود داشته باشد. در ادامه به بررسی این شرایط خواهیم پرداخت و سپس مراحل ثبت شرکت دانش بنیان را بیان میکنیم. در ابتدا شرکت می بایست به سایت دانش بنیان مراجعه کرده و پس از مطالعه آئین نامهها و قوانین و در صورت دارا بودن شرایط مندرج در آئین نامه در قسمت «مصوبات کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و نظارت بر اجراء»، در سامانه ارزیابی شرکتها و موسسات دانشبنیان ثبت نام نمایند. شرکت دارای معادل ۳ نفر نیروی انسانی تمام وقت باشد و یا شرکت تولیدکننده کالا یا کالاهای دانش بنیان، مطابق فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه باشد که دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی، از طریق فعالیتهای تحقیق و توسعه نهادینه و بومی سازی کرده باشد و یا شرکت دارای برنامه طراحی و تولید کالاهای دانش بنیان باشد. برای ثبت باید تمام شرکتها وارد سامانه .ir شده و بر اساس فرآیندها و دارا بودن شرایط مندرج در آیین نامه در قسمت «مصوبات کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا» در سامانه ارزیابی شرکتها و موسسات دانش بنیان ارزیابی شوند.
صورتجلسه تغییرات شرکت ها
همه آن هایی که به دنبال تاسیس یک شرکت هستند، در رابطه با مالیاتی که باید بپردازند هم نگرانی هایی دارند. حال در رابطه با شرکت دانش بنیان این نگرانی به طور قابل ملاحظه ای برطرف شده است. در مطالب بالا سعی بر این داشتیم که اطلاعاتی را در رابطه با شرکت دانش بنیان بیان کنیم، اشاره ای هم به اهداف این شرکت داشتیم.
جهت دریافت مشاوره ثبت شرکت دانشبنیان از مجموعه تدبیر سینا با شماره ۰۲۱۸۶۰۸۸۶۰۲ و یا ۰۹۹۰۹۹۹۲۱۰۳ تماس حاصل فرمایید. البته تمام شرکتهای دانش بنیان باید تمامی شاخصهای عمومی را داشته باشند و از شاخصهای اختصاصی ( شامل سه مورد ) حداقل باید یک مورد را داشته باشند. اساسنامه نمونه و یا ویژه مربوط به هریک از شرکت های دانش بنیان دولتی و یا دانشگاه ها یا مراکز تحقیقاتی به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به تصویب هیئت وزیران می رسد. در این زمان دولت به تدریج به فکر ارائه تسهیلات به کسانی افتاد که به فکر کاربردی کردن دانش و تبدیل آن به پول و سرمایه با ورودش به صنعت بودند و به این ترتیب مبحث شرکتهای دانشبنیان مطرح شد. شرکت باید تولیدکننده کالاهای دانش بنیان باشد که در 2 سال گذشته آن ها را در قالب کالاهای جدید یا ارتقا یافته عرضه کرده باشد.
استفاده از حمایت های مربوطه منوط به استعلام دستگاه اجرا کننده حمایت از دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت براجرا و تأیید از سوی این دبیرخانه می باشد. درنظر داشته باشید درثبت شرکتهای دانش بنیان شرکتهای دولتی- موسسات و نهادهای عمومی وغیردولتی و نیز شرکتها و موسساتی که بیش از 50 % مالکیت آنها برای بخش دولتی می باشد نمی توانند در شرکتهای دانش بنیان قرارداد و از مزایا وحمایت های قانون دانش بنیان استفاده کنند . استقبال از این نوع شرکت به دلیل مزایای ثبت شرکت در تهران و اصفهان و شیراز با سرعت روز افزونی در حال افزایش است و کارآفرینان این شهر ها گویی استقبال بسیار بیشتری در مورد ثبت این نوع شرکت داشته اند . از آنجا که فر آیند ثبت این نوع شرکت دارای پیچیدگی های زیادی است و اغلب کارآفرینان و فعالین اقتصادی با مفاهیم آن مانوس نیستند بر آن شدیم تا به زبانی ساده در مورد مفاهیم ثبت شرکت دانش بنیان مقاله ای را تهیه و در اختیار خوانندگان و علاقه مندان محترم مطالب سایت قراردهیم. شاخص های تشخیص شرکت های دانش بنیان،به دو دسته شاخص های عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند.شرکت های متقاضی باید علاوه بر شاخص های عمومی ،شرایط مشخص شده در یکی از سه دسته شاخص های اختصاصی را نیز احراز نمایند.
لذا از ابتدا چیزی به نام ثبت شرکت دانش بنیان نداریم بلکه مانند همه شرکت ها شرکتی به ثبت می رسد و پس از کار کردن وارد فرایند ارزیابی برای تبدیل به شرکت دانش بنیان می شود. پس لازم است فرد به صورت شخص حقوقی یا موسسه از قبل ثبت شده باشد و شخص حقیقی نمی تواند دانش بنیان به حساب آید. سپس درخواست ما مورد ارزیابی کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا قرار گرفته و در صورت داشتن صلاحیت مربوطه ، به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند ؛ سپس باید طرح مورد بررسی شرکت به صندوق ارائه داده شود که پس از آن می توانید از تسهیلات مربوطه با توجه با اساسنامه صندوق استفاده کنید.